fbpx

Les ungles, un mirall de la teva salut

Una imatge val més que mil paraules. L’aspecte físic sol ser un reflex del nostre estat de salut i, excepte moments puntuals, defineixen la nostra identitat i manera de ser. Les cures estètiques ens ajuden a mantenir una pell lluminosa i hidratada.

Hi ha una part del cos en la qual no parem molta atenció, però que ens defineix. Parlem de les ungles.

Existeixen certs factors que modifiquen l’aspecte de les ungles, com per exemple, l’edat que influeix en el seu creixement, així com en la decoloració. Les malalties també tenen un paper molt important, ja que poden reduir la circulació de sang que arriba a les mans i als peus.

Observa les característiques de les teves ungles i identifica quins problemes pateixes:

Ungles mossegades

Et mossegues les ungles? Aleshores sabràs que aquest costum és sinònim d’estrès i ansietat. Unes mans amb aquestes ungles no llueixen i són una entrada a diverses infeccions. Per posar punt final a aquesta mania recomanem que et facis la manicura regularment.

Ungles amb taques blanques

Una vegada més, aquest indicador també és una manifestació d’estrès. Però més enllà d’aquesta reacció, els punts o les línies blanques apareixen quan es pateix una malaltia hepàtica crònica, com la cirrosi, o una insuficiència renal així com també són resultat d’una lesió o una reacció al·lèrgica.

Como-evitar-y-tratar-las-manchas-blancas-en-las-uñas-

La solució és la paciència i deixar que les ungles creixin. Una vegada estiguin llargues i si el problema persisteix, et recomanem que visitis un professional.

Ungles fràgils

Es dobleguen o es trenquen fàcilment? Pot ser per diferents causes:

. Envelliment.

. Ús de productes agressius en la manicura i la pedicura.

. Falta de Vitamina A – pastanagues, verdures de fulles verdes, herbes seques, enciam o meló – i Vitamina B – carn, peix, ous, llet, llegums o fruita seca-.

. Presència de malalties de tiroides.

. Falta de ferro.

Depenent del motiu, la solució serà deixar de fer-te la manicura durant un període determinat perquè les ungles s’enforteixin o bé visitar un dermatòleg.

Ungles grogues

L’aspecte de les ungles grogues no afavoreix gens ni mica l’aspecte de les teves mans. Això pot ser per l’ús perllongat dels esmalts,  per les infeccions provocades per fongs o bacteris fàcils d’eliminar o per costums tan nocius com el tabaquisme.

56684d35e15ec_crop

Si les teves ungles tenen aquest color, millor que vagis al metge i, així, assegurar-te que no pateixes malalties com diabetis, psioriasi o problemes pulmonars.

Ungles morades

Si el to groguenc tenia mal aspecte, aquest és encara pitjor. El color morat apareix, en moltes ocasions, quan t’has donat un cop o has patit una lesió, ja que la sang d’un petit got sanguini trencat s’acumula sota l’ungla.

Aquest to pot estar relacionat amb els nivells baixos d’hemoglobina, quan el cos produeix menys glòbuls vermells del normal. Per sortir de dubtes, si veus que les ungles agafen un to morat i no t’has donat cap cop, visita un professional.

Com puc cuidar les meves ungles?ee7d2102ba48523d35d8640ada5c10f6

Et deixem alguns consells:

. Per corregir la insuficiència de vitamines, que anteriorment hem esmentat, has de seguir una alimentació sana i equilibrada.

. Deixa aquest costum de mossegar-te les ungles perquè pots desenvolupar infeccions bacterianes. Un altre vici que has d’oblidar és el fumar.

. Utilitza cremes humectants per a hidratar les cutícules i enfortir les ungles.

. Les ungles postisses i acríliques no són una bona solució, ja que afebleixen les ungles.

Segons la gravetat de l’estat de les teves ungles, a Cànons Clinics oferim un servei de manicura i pedicura perquè puguis lluir unes mans i uns peus fabulosos.

Font: La Bio Guia i IMujer