fbpx

Beneficis del cacau en nutrició saludable

És un aliment calòric que aporta importants nutrients i components bioactius que aporten certs beneficis per a la nostra salut. El cacau s’obté a través de les faves de cacau, una planta d’origen americà.

Podem trobar diverses elaboracions amb cacau, això sí, cal tenir en compte que no cal passar-se de la ratlla, encara que sigui un aliment d’allò més saludable.

El recomanable és prendre 1-2 unces a el dia (10-15g) de xocolata negra superior al 85% de cacau. El cacau és un greix saludable que ens aporta:

  • Sacietat
  • Energia
  • Bacterias bones per al nostre intestí
  • Antioxidant
  •  

Per això quan més negre sigui la xocolata (més quantitat de cacau) saciarà més, ja que té més quantitat de greix saludable. A més, menys quantitat de sucre tindrà.

Altres greixos saludables que podem introduir en la nostra alimentació són:

  • Peixos blaus (sobretot els peixos de mida petita)
  • Alvocat
  • Fruits secs i llavors
  • Oli d’oliva verge extra

Què passa si evites els greixos bons com el cacau?

  • Menor sacietat
  • Colesterol de mala qualitat i hormones que veuran la seva funció disminuïda
  • Pitjor inmunitat, ja que el cacau ajuda a les nostres bacteris intestinals “bones”
  • El metabolisme va més lent