fbpx

Reducció de Mames

Qui és el candidat ideal per sotmetre a una Reducció de Mames?

Moltes de les dones que es sotmeten a aquesta intervenció  estan preocupades per l’excessiu volum del seu pit que interfereix amb moltes activitats i, pot causar molèsties físiques per l’excés de pes de les mames, com dolor d´esquena, de cervicals… irritacions cutànies a la zona submamària, problemas respiratoris…

A la vegada, també i, cada vegada amb més freqüència les causes poden ser purament psicològiques com estètiques on es porta a terme la cirurgia de manera preventiva a les conseqüències físiques de Mames amb excessiu volum.

Normalment, s’espera fins que el pit s’hagi desenvolupat completament, encara que pot portar a terme abans si els problemes psicològics i / o físics són molt importants.

En què consisteix la Reducció de Mames?

La cirurgia de Reducció de Mames és una tècnica segura, sempre que sigui realitzada per un cirurgià plàstic qualificat.

La Reducció de Mames o, també anomenada Mastoplàstia de Reducció és un procediment quirúrgic per disminuir i remodelar la mida de les mames col·locant l´aureòla a l’altura correcta fent-les més proporcionades a l’anatomia de la dona. A la vegada, també si és el cas es pot reduir la mida de l’aureòla.

La durada pot ser entre 2 i 4 hores aproximadament, tot i que en determinats casos es pot allargar. Encara que hi ha diferents tècniques que s’utilitzen en funció de la mida del pit, edat… en general, són necessàries incisions al voltant de l’aureòla, verticals i horitzontals en el plec submamari, en forma d’àncora.

Les incisons que es realitzen es suturen amb finísimes sutures deixant la mínima cicatriu possible i, que amb el pas del temps quasi no es veuen.

La intervenció es realitza sota anestèsia general, i el cirurgià extirpa la pell, la glàndula i el greix excessiu, situa el mogró en la seva localització i alçada correctes i, després remodela la mama remanent. Després de l’operació es col·loca un sostenidor de pressoteràpia a mida juntament amb un embenat compressiu. Normalment, es donarà l’alta al dia següent de la intervenció.

La finalitat de la Mamoplàstia de Reducció és proporcionar a la dona unes mames d´una mida proporcionada a la seva anatomia i, estèticament boniques.

Com serà la tornada a la normalitat?

Després de la cirurgia de Reducció de Mames és normal estar adolorida durant uns dies, però podràs fer vida gairebé normal a les 24-48 hores, aproximadament. La majoria de les molèsties es controlen bé amb la medicació prescrita pel teu cirurgià plàstic, encara que les mames poden estar adolorides un parell de setmanes, aproximadament.

L’embenat o, els apòsits seran retirats en uns dies, sent substituïts per un sostenidor de pressoteràpia a mida, que hauràs de portar de la manera que t’indiqui el teu cirurgià. És normal tenir una sensació de distensió als mugrons durant les dues primeres setmanes.

Després de la reducció pot ser normal tenir una disminució de sensibilitat als mugrons que cedeix generalment amb els mesos. Els punts es retiren entre els 7 i 14 dies.

Al cap de pocs dies podràs fer vida gairebé normal. Hauràs de limitar les activitats físiques fortes durant unes setmanes, fins que et recuperis de la intervenció. El teu cirurgià plàstic t’anirà visitant durant els mesos següents a la cirurgia per veure l’evolució.

Hauran de passar uns mesos fins que les mames adquireixin l’aspecte definitiu. Tanmateix, les mames canviaran davant els estímuls hormonals normals, l’embaràs o els canvis de pes.

Com he de planificar la Cirurgia de Reducció de Mames?

Durant la primera consulta, el cirurgià plàstic avaluarà la mida i la forma de les mames, la firmesa de la pell com també el seu estat general de salut. Es realitzarà a més una exploració de mames i, en alguns casos, cal presentar un estudi mamogràfic. Se t´explicaran les diferents tècniques quirúrgiques, es discutirà la mida i la forma que tindran els teus pits i les opcions o, la combinació de procediments que siguin millor per a tu.

Hauràs d´exposar les teves expectatives de manera sincera i franca, perquè el cirurgià plàstic et mostri les alternatives disponibles per a les teves necessitats. El doctor et donarà instruccions sobre com preparar-te per la cirurgia, incloent les pautes a seguir sobre la presa o supressió de medicaments, vitamines, suplements de ferro, aliments, líquids i, tabac.

No dubtis a preguntar qualsevol qüestió que et plantegis, especialment aquelles relacionades amb les teves expectatives sobre els resultats.

Assegura’t, també que algun familiar o acompanyant et pugui acompanyar quan se’t doni l’alta i que, en cas necessari, puguin ajudar-te un parell de dies.

Quines precaucions hauré prendre?

Amb l’objectiu de limitar el risc de sagnat i hematomes hauràs d’evitar prendre en els 7 dies previs al procediment antiagregants plaquetaris com Aspirina, Dipiridamol, Ticlopidina… com també, en els 3 dies previs prendre antiinflamatoris no esteroïdals amb efecte antiagregant com ibuprofè, Diclofenac , Indometacina, Piroxicam, Naproxè…