fbpx

MiniAbdominoplastia i Abdominoplàstia

L’abdominoplàstia, ja sigui completa o, miniabdominoplastia, proporciona uns resultats excel·lents en persones que tenen els músculs abdominals debilitats i, posseeixen un excés de pell i greix.

En la majoria dels casos els resultats són definitius, sempre que s’acompanyi d’una dieta equilibrada i exercici físic diari.

Qui és el candidat ideal per sotmetre a una MiniAbdominoplastia oa una Abdominoplàstia?

El candidat ideal per sotmetre a una abdominoplàstia són aquelles dones o homes que tenen una silueta relativament bona, però que estan preocupats per l’acumulació de greix o, per l’excés de pell a l’abdomen com també de la distensió abdominal i, que no millora tot i la dieta o, l’exercici físic.

Aquesta cirurgia és especialment freqüent en persones que han tingut augment de pes i, posteriorment una pèrdua sobtada. Es dóna en casos de dones que han tingut un o més embarassos, després dels quals la pell i músculs abdominals han perdut la seva tonicitat muscular natural i, han quedat semioberts o, oberts en la seva totalitat. També, és freqüent en persones que s’han sotmès a cirurgia bariàtrica o, que han patit determinades malalties…

Hauran de posposar la cirurgia aquelles persones que hagin de perdre molt pes, igual que les dones que pretenguin tenir futurs embarassos, ja que durant la cirurgia es tensen els músculs verticals de l’abdomen i, poden tornar a relaxar-se en el transcurs d’un altre embaràs.

En què consisteix la MiniAbdominoplastia?

La MiniAbdominoplastia es realitza en persones que només tenen acumulació de greix a la zona sota el melic i, distensió abdominal. Consisteix a realitzar una incisió allargada per sobre de la línia del pubis, la qual es difumina amb el borrissol, no serà necessària la incisió al voltant del melic. A través de la incisió s’extreu l’excés cutani i, de grasa abdominal estirant la zona abdominal, al mateix temps que es sutura la paret abdominal.

El procediment medicoquirúrgic es realitza mitjançant anestèsia general i, sol durar entre 1 i 2 hores aproximadament, depenent si s’associa amb una lipoescultura del contorn corporal.

Immediatament després de la cirurgia es col·locarà una faixa de pressoteràpia a mida que es reforçarà amb un embenat compressiu per ajudar que la recuperació sigui el més ràpida possible.

La MiniAbdominoplastia aconseguirà un “efecte planxa” de l’abdomen quedant més pla, més ferm i, una cintura contornejada i, més estreta.

En què consisteix la Abdominoplàstia?

La Abdominoplàstia consisteix en l’extirpació de l’excés cutani, la grasa abdominal i, en la correcció de la flaccidès muscular.

Es realitzarà una incisió per sobre del pubis que es prolongarà en direcció a les caderes. A la vegada, també es realitza una segona incisió al voltant del melic, per poder separar-lo dels teixits del voltant.

A continuación, s’alliberarà la pell de la paret abdominal fins arribar a les costelles, exposant els músculs abdominals que seguidament es traccionaran cap avall. La musculatura abdominal quedarà tibada i unida en la línia mitjana mitjançant sutures reforçades, proporcionant així una paret abdominal ferma i una cintura més estreta.

La pell separada és estirada en direcció al pubis i, l´excés cutani  extirpat. El melic es recol·locarà a la seva nova posició. Finalment, es realitzaran les sutures i, es col · locarà un embenat compressiu amb una faixa abdominal pressoteràpica a mida per disminuir el dolor i, els hematomes postquirúrgics al mateix temps que es col·locaran uns drenatges temporals per eliminar l’excés de fluids que pugui acumular-se en la zona abdominal.

Freqüentment, l’Abdominoplàstia va associada a una Lipoescultura del Contorn Corporal assistida per Làser per dur a terme un procediment integral del contorn corporal el qual remodelarà la silueta corporal harmonitzant la silueta corporal.

Una abdominoplàstia completa sol durar entre 2 i 3 hores, depenent de la quantitat d’excés de grasa i de pell i, de la musculatura abdominal. Es durà a terme sota anestèsia general.

Aquest procediment pot reduir dràsticament l’aspecte voluminós de l’abdomen. A canvi, deixa una cicatriu que, que depenent de l’extensió del problema original i de la cirurgia requerida per corregir, pot ser més o menys llarga.

L’Abdominoplàstia aconseguirà un “efecte planxa” de l’abdomen quedant més llis i consistent amb una cintura contornejada i, més estreta.

Com serà la tornada a la normalitat?

Durant els primers dies l’abdomen sol estar una mica inflamat i, es poden notar algunes molèsties que es controlen amb la pauta d’analgèsia i antiinflamatoris.

Depenent de l’extensió de la cirurgia, podràs marxar a casa al cap d’un o dos dies. El teu cirurgià plàstic et donarà instruccions per dutxar-te i, canviar els embenats.

Tot i que al principi no podràs estirar-te del tot, hauràs de començar a caminar tan aviat com sigui possible. Els punts exteriors de la pell seran retirats entre els 5 i 7 dies. L´embenat es substituirà per una faixa de pressoteràpia abdominal a mida.

Podràs necessitar unes setmanes per tornar a sentir-te com abans. Si el teu estat físic previ a la cirurgia era bo, incloent una musculatura abdominal forta, la recuperació després de la abdominoplàstia serà més ràpida. Podràs iniciar exercici físic quan t´indiqui el teu cirurgià.

Les cicatrius aniran canviant d’aspecte i, coloració durant els primers 6 mesos fins a l’any de la cirurgia, aproximadament. Generalment, serà a partir dels 9 mesos o, gairebé fins l’any de la cirurgia que la cicatriu s’anirà aplanant i, aclarint.

La cicatriu de la abdominoplàstia quedarà camuflada sota del bikini o banyador.

Com he de planificar la MiniAbdominoplastia o Abdominoplàstia?

A la consulta inicial, el teu cirurgià plàstic avaluarà el teu estat de salut, determinarà l’extensió de l’acumulació de grasa a la zona abdominal i, el grau de tonicitat muscular. No oblidis a esmentar si ets fumador o fumadora, si estàs prenent alguna medicació o, vitamines.

Hauràs d’exposar les teves expectatives de manera sincera i franca, perquè el teu cirurgià plàstic et mostri totes les alternatives disponibles per al teu cas en particular, amb els riscs i limitacions de cadascuna d’elles. En qualsevol cas, el teu cirurgià plàstic determinarà quin serà el procediment adequat en el teu cas.

El teu cirurgià plàstic també t’explicarà quin tipus d’anestèsia emprarà l’anestesista, els dies d’ingrés, la necessitat d’ingressar a la clínica on es realitzarà la cirurgia i, els costos de la intervenció.

També, et donarà instruccions sobre com preparar-te per la cirurgia, incloent les pautes a seguir sobre la presa o supressió de medicaments, vitamines, suplements de ferro, aliments, líquids i, tabac.

Assegura’t, també que algun familiar o acompanyant pugui acompanyar-te quan se’t doni l’alta i que, en cas necessari, puguin ajudar-te uns dies.

Quines precaucions hauré prendre?

Amb l’objectiu de limitar el risc de sagnat i hematomes hauràs d’evitar prendre en els 7 dies previs al procediment antiagregants plaquetaris com Aspirina, Dipiridamol, Ticlopidina… com també, en els 3 dies previs prendre antiinflamatoris no esteroïdals amb efecte antiagregant com Ibuprofè, Diclofenac , Indometacina, Piroxicam, Naproxè…