Entrevista implants de mamas

Els implants tenen un tacte molt similar al del pit.

Per motius estètics, per falta de desenvolupament mamari o perquè necessiten una reconstrucció dels pits, moltes dones decideixen sotmetre’s a una mamoplastia d’augment. La col·locació d’una pròtesi mamària és una tècnica ja més que contrastada i que ofereix molt bons resultats. Sempre, és clar, que es compleixin dues condicions: que les pròtesis siguin de la màxima qualitat i que tota la intervenció es faci sota un estricte control mèdic. El Dr.. Víctor Hernàndez Machado, Cirurgià Plàstic de la Cànons Clinics ens parla dels implants mamaris que fan a Granollers.

Dr., la col·locació d’un implants mamaris, malgrat ser una de les intervencions, més freqüents, genera encara molts dubtes. Són segurs els implants?

– Si, completament segurs. Nosaltres utilitzem exclusivament implants Polytech de la màxima qualitat, que han superat tots els test de seguretat europeus. Els materials, el desenvolupament del producte, la producció, la qualitat, l’esterilització estan conforme les més estrictes regulacions. Al mercat hi ha moltes qualitats d’implants i els que nosaltres utilitzem són els *ferraris dels implants.
Hi ha diferents tipus d’implants?

– Si, hi ha una gran varietat. Tenim quatre models d’implant, però cadascun d’aquests podem tenir fins a 18 volums diferents. A més, els implants es poden oferir amb dos tipus diferents de superfícies, per evitar problemes de contractures capsulars. Els de coberta d’escuma de micropoliureta que fabrica Polytech tenen una taxa molt baixa d’aquest problema. Aquesta àmplia gamma ens permet que davant cada dóna, davant cada necessitat, oferir una solució 100% personalitzada.

És una cirurgia complicada la col·locació dels implants mamaris?

– No, gens complicada. La col·locació dels implants es pot fer a través de petites incisions a la zona axil·lar, per sota del pit o en l’aurèola del pit. Habitualment es prioritza aquesta última, per que és la que permet que la cicatriu passi més desapercebuda, però tot depèn de cada pacient. Aquesta decisió la prenem sempre en funció de cada cas.

I on es col·loquen els implants?

– Per un augment de pits, els implants es poden col·locar o bé directament sota la glàndula o sota el múscul pectoral. Els implants donen bons resultats en tots dos casos, però triem en funció de cada persona, de les seves característiques físiques i del que ens demana. Per norma general, els *submusculares ofereixen un aspecte més “natural”.

Natural també al tacte?

– Si els implants de gel de silicona tenen un tacte molt similar al del pit. El gel de silicona dels implants és molt estable i recupera, igual que els teixits tous dels pits, la seva forma després de cada pressió. No hi ha gens més similar a un pit natural.

És una intervenció ràpida la col·locació d’implants? Requereix un postoperatori llarg?

– Les intervencions són poc agressives i impliquen aproximadament una hora de cirurgia. Aquí Granollers ho fem a la Mútua del Carmen i només comporta una nit d’ingrés. Amb uns dies posteriors de repòs hi ha més que suficient.

Quin és el procediment que segueixen des que la pacient entra per la porta la primera vegada?

– En Clínica mèdic-estètica Pinós apostem sempre per un tracte personalitzat al màxim, des del començament fins al final del procés. El doctor que fa l’operació és la mateixa persona que realitza la primera visita i els posteriors controls del seguiment. En la primera visita escoltem el que vol cada dona, mirem els seus caràcter’*sitiqus físiques i li posem sobre la taula les diferents alternatives i possibilitats. I si el que ens planteja comporta algun problema també li diem.Volem que en moment de la intervenció tingui molt clar que es troba en bones mans.

Publicada en Revista del Vallès gener 2012

Dr. Víctor Hernàndez Machado
Cirurgià Plàstic, Estètic i Reparador
Dr. Mèdic Cànons Clinics, centres especialitzats en Cirurgia y Medicina Estètica

About the Author

The Author has not yet added any info about himself