fbpx

Des de Cànons Clinics et desitgem unes vacances “no reparadores”

La Sociedad Española de Cirugía Plástica (SECPRE) ha iniciat una campanya de conscienciació sota el hashtag #VacacionesNoReparadoras per a que els espanyols prenguem nota de la gravetat d’algunes lesions ocasionades  pels accidents de trànsit, els incendis o els accidents domèstics i la sobrexposició solar.

El lema de la iniciativa, Que les teves vacances NO siguin reparadores, juga amb el doble sentit del terme “reparadora” com a sinònim de descans i, al mateix temps, com a especialitat dins de l’àmbit de la Cirurgia Plàstica.

vacaciones-no-reparadoras

A continuació, t’expliquem en què consisteixen aquestes lesions:

Accidents de trànsit

Segurament, alguna vegada, has tret el braç per la finestreta del cotxe. Aquesta pràctica és una de les lesions més habituals a l’estiu i no només està prohibida sinó que és molt perillosa i pot suposar l’amputació del membre superior, havent-hi poques possibilitats de reimplantar el braç perquè el tall no és net i l’extremitat està molt danyada.

Respecte als motoristes, és altament recomanable que s’equipin amb casc i roba adequat perquè, en cas d’accidents o caigudes sobre l’asfalt, prevenen lesions.

Cremades (incendis/accidentes domèstics)

Tal y como estamos viendo y leyendo en los distintos medios de comunicación en verano aumenta considerablemente la aparición de incendios forestales, así como los accidentes domésticos con fuego y agua o aceite hirviendo que causan quemaduras graves porque en verano la gente suele llevar menos ropas y, por lo tanto, las lesiones inciden directamente en la piel.

Tales consecuencias pueden producir la pérdida de una gran área de la piel y formar cicatrices hipertróficas.

Tal com estem veient i llegint en els diferents mitjans de comunicació, a l’estiu els incendis forestals augmenten considerablement, així com els accidents domèstics amb foc i aigua o oli bullint que causen cremades greus perquè a l’estiu la gent porta menys roba i, per tant, les lesions incideixen directament en la pell.

Aquestes conseqüències poden produir la pèrdua d’una gran àrea de la pell i formar cicatrius hipertròfiques.

A Cànons Clinics comptem amb un equip especialitzat en Cirurgia Plàstica Reparadora centrat en reimplantar membres amputats i transplantar teixits propis per aconseguir millores estètiques i funcionals. Tot això a través de tècniques microquirúrgiques que permeten saturar petits vasos sanguinis i nervis danyats per traumatismes, accidents i resecciones quirúrgiques.

Sobrexposició solar

Excedir-se en l’exposició al sol és una de les principals causes d’envelliment cutani, així com de l’aparició a la pell de tumors, carcinomes basocel·lulars o espinocel·lulars i melanomes, un tipus de càncer de pell menys freqüent però més agressiu.

En qualsevol dels 3 casos, la millor medicina és la prevenció. Recorda protegir-te dels rajos UV amb fotoprotectors, ulleres de sol i barrets. També és important beure aigua encara que no es tingui sensació de set i, sobretot, evitar una exposició perllongada i en les hores més càlides del dia.

Et recomanem que si detectes un taca o protuberància a la pell, visitis les nostres clíniques per realitzar el diagnòstic i saber l’etapa i el tipus de càncer de pell per així planificar el tractament adequat (extirpació mitjançant cirurgia, radioteràpia, quimioteràpia, teràpia biològica i/o teràpia fotodinàmica).

Per a més informació sobre la campanya digital, pots consultar la pàgina web de la SECPRE.

Sense comentaris

Publicar un comentari