fbpx

Rinoplàstia o Rinoseptoplàstia

Qui és el candidat ideal per sotmetre a una Rinoplàstia o Rinoseptoplàstia?

El candidat ideal per sotmetre a una rinoplàstia és aquella persona que busca una harmonització de la seva estructura facial.

Si tens un estat general de salut bo, tens una estabilitat psicològica, i ets realista en les teves expectatives, seràs un bon candidat / a.

La rinoplàstia millorarà la teva aparença i autoconfiança, però no aconseguirà que ens assemblem a una altra persona o, que ens tractin de manera diferent…

Abans de decidir si vols sotmetre’t a una rinoplàstia valora juntament amb el teu cirurgià totes les possibilitats i expectatives.

Abans d’una rinoplàstia. Aspecte rere una rinoplastia: el pacient presenta un nas més equilibrat.

 

Podré veure alguna simulació en 3D abans d’operar-me deRinoplàstia o rinoseptoplàstia?

En els nostres centres Cànons Clinics, especialitzats en Cirurgia i Medicina Estètica oferim la possibilitat de mostrar mitjançant un nou programa 3D E-Stetix una simulació en tres dimensions de la Rinoplàstia o Rinoseptoplastia per poder analitzar de forma personalitzada tots els aspectes que desitgis millorar del teu nas només fent unes fotografies prèvies.

Podràs veure amb claredat diverses simulacions segons criteri mèdic del teu cirurgià i, les teves necessitats personals. Et veuràs amb diferents simulacions on et podràs fer una idea, sempre aproximada, de com quedaràs després de la cirurgia ja que  intervenen molts factors.

En què consisteix la Rinoplàstia o Rinoseptoplàstia?

Tant la Rinoplàstia com la Rinoseptoplàstia són intervencions que modifiquen la forma del nas, i són procediments quirúrgics que amb  més freqüència es realitzen en cirurgia plàstica.

Consisteix, fonamentalment, a modificar les estructures òssies i cartilaginoses nasals per aconseguir una nova forma que millori l’harmonia facial.

Quan, a més es corregeix la desviació de l’envà nasal per millorar la funció respiratòria s’anomena rinoseptoplàstia.

La rinoplàstia o rinoseptoplàstia pot disminuir o, augmentar la mida del nas, canviar la forma de la punta o del dors, estrènyer els orificis nasals o canviar l’angle entre el nas i el llavi superior.

També corregeix els problemes congènits, els traumatismes i alguns problemes respiratoris.

La rinoplàstia o rinoseptoplàstia es realitza sempre a quiròfan, dins d’una clínica o hospital. Normalment, es roman a la clínica la nit després de la cirurgia, donant-se l’alta al dia següent.

Durant la cirurgia, el teu cirurgià separa la pell del nas del seu suport, compost per os i cartílag, dissecciona  i remodela els ossos i cartílags nasals per aconseguir la forma desitjada del nas.

Aquest procediment es pot realitzar des de l’interior del nas, fent unes petites incisions a l’interior dels orificis nasals, rinoplàstia tancada, també depenent del cas a tractar es pot realitzar una rinoplàstia oberta, sobretot per als casos més complexos, en la que es realitza una petita incisió a la columela.

De vegades, per ajudar a donar forma o sosteniment a la piràmide nasal és freqüent que s’utilitzin com empelts de diferents teixits de la pròpia persona com cartílag o os com també més rarament, materials sintètics.

Es realitza habitualment amb anestèsia general o, en casos seleccionats, amb anestèsia local i sedació i, sol durar entre una i dues hores aproximadament, encara que en casos complexos pot portar més temps.

Finalment, es col·locarà un taponament nasal, per evitar el sagnat i estabilitzar el tabic nasal, que se sol retirar l’endemà, excepte si s’ha realitzat una rinoseptoplàstia en què es deixa dos o tres dies més. Així mateix, s’aplica sobre el nas una fèrula de material termosensible, que es manté durant una setmana i que es pot modelar a mesura que es resol el procés inflamatori.

L’objectiu final tant de la Rinoplàstia com de la Rinoseptoplàstia és que la nova aparença nasal no cridi l’atenció, i s’integri plenament en el context general de la cara produint un conjunt harmònic i agradable, sense que es detecti que hagi estat intervinguda.

Com serà la tornada a la normalitat?

Després de la cirurgia, i sobretot, durant les primeres 24 hores, tindràs la cara inflada, amb hematomes, molèsties sobre el nas i, segurament mal de cap, que cediran amb l’analgèsia i antiinflamatoris pautats.

Hauràs de romandre amb el cap elevat durant el primer dia, excepte per anar al bany. Notaràs que l’inflamació i els hematomes al voltant dels ulls augmenten fins arribar a un màxim als 2 o 3 dies.

Aplicant fred local disminuirà la inflamació i et trobaràs millor. És normal que durant els primers dies es produeixi un lleuger sagnat pel nas. No hauràs de sonar-te amb força durant una setmana, més o menys, fins que els teixits cicatritzin.

Si portes taponament nasal, aquest serà retirat en 1 o 2 dies, després d’això et trobaràs molt millor. Després d’una setmana, o com a molt dos, es retirarà la fèrula, i els punts de pell, si és que en portes.

Els hematomes i la inflamació desapareixeran en unes 2 setmanes, un mínim d’inflamació, pràcticament només perceptible per la teva cirurgià, podrà durar uns mesos.

La majoria de les persones que es sotmeten a una rinoplàstia es troben bé en uns 2 dies, sent capaços de reincorporar a les seves activitats quotidianes en una setmana més o menys. No obstant això, el teu cirurgià plàstic et proporcionarà instruccions concretes, algunes recomanacions seran evitar activitats extenuants com footing, natació, aerobic… durant 2 o 3 setmanes, evitar cops al nas i, prendre el sol durant 8 setmanes, rentar-te la cara i, aplicar maquillatge amb cura. Podràs portar lentilles tan aviat com vulguis, però si portes ulleres hauràs de prendre certes precaucions.

Serà important tenir present que el nostre aspecte millorarà dia a dia. En una o dues setmanes, no semblarà que t’hagis sotmès a una Rinoplàstia. La millora serà progressiva i gradual, encara que un mínim d’inflamació pot mantenir-se, sobretot a la punta, durant uns mesos. El teu cirurgià plàstic t’anirà veient durant els mesos posteriors a la cirurgia per veure l’evolució.

No es pot emetre un judici sobre el resultat d’una rinoplàstia fins que no hagin transcorregut diversos mesos, fins i tot un any aproximadament. Aquest és el temps que necessiten els teixits per estabilitzar i les cicatrius per realitzar el seu procés de maduració.

Com em preparo la Rinoplàstia o Rinoseptoplàstia?

Si estàs considerant la possibilitat de sotmetre’t a una rinoplàstia o rinoseptoplàstia, obtindràs la informació necessària en la visita amb el teu cirurgià. Quan està indicada, com es realitza i quins resultats es poden esperar. No obstant això, és impossible que totes les seves preguntes quedin contestades, ja que en gran part depenen de factors personals i de les preferències del teu cirurgià plàstic. Si no entens alguna cosa, no dubtis en consultar al teu cirurgià plàstic.

Quan et decideixis operar el teu cirurgià plàstic i estètic et donarà instruccions sobre com preparar la cirurgia, incloent les pautes a seguir sobre la presa o supressió de medicaments, vitamines, suplements de ferro, aliments, líquids i, tabac.

Assegura’t també que algun familiar o acompanyant t´acompanyi en el moment que te´n vas d´alta i que, en cas necessari, et pugui ajudar uns dies.

Quines precaucions hauré prendre?

Amb l’objectiu de limitar el risc de sagnat i hematomes hauràs d’evitar prendre en els 7 dies previs al procediment antiagregants plaquetaris com Aspirina, Dipiridamol, Ticlopidina … com també, en els 3 dies previs prendre antiinflamatoris no esteroïdals amb efecte antiagregant com ibuprofè, Diclofenac , Indometacina, Piroxicam, Naproxè…

No hay comentarios

Sorry, the comment form is closed at this time.