fbpx

Ginecomàstia

La ginecomàstia és la condició d’origen patològic o, fisiològic en què presenta volum excessiu a les mames masculines.

La mida pot variar des d’un volum gairebé palpable fins a una mama d’adolescent i, pot ser tant bilateral com unilateral. Predomina l’aparició de ginecomàstia unilateral.

Es determina mitjançant l’existència d’una capa de greix subcutani que s’acumula a les mames d’adolescents, homes o gent gran i, produeix un volum a les mames que contribueix a desdibuixar el tòrax i, el contorn corporal masculí.

Aquest tipus d’alteració del contorn corporal és fàcilment solucionable gràcies a la nova tècnica amb liposucció assistida per làser, la qual reafirmarà i eliminarà els cúmuls de greix i glàndula mamària que no s’eliminen ni amb aparells corporal, ni amb massatges, ni amb dieta, ni exercici físic…

Qui és el candidat ideal per sotmetre a una Ginecomàstia?

Els tres casos on es determinen els candidats ideals per sotmetre a una ginecomàstia, serien en primer lloc la diagnosticada com a Ginecomàstia Fisiològica la qual s’entén per la condició que es presenta en l’home, generalment durant l’adolescència i, que es caracteritza per la presència de teixit glandular mamari engrandit, unilateral o bilateral, hipersensible i, que creix gradualment. També, es pot donar en gent gran i adults, sense causa determinada.

També, es pot dur a terme per l’existència d’una Ginecomàstia Patològica la qual es caracteritza per la presència de teixit glandular mamari major de 4 cm. de diàmetre, hipersensible i, gradualment aumentat sense causes fisiològiques.

Finalment, els candidats que també serien ideals per sotmetre a una ginecomàstia serien els diagnosticats de Pseudoginecomàstia en la qual es produeix un augment del greix mamària sense hipertròfia glandular.

En què consisteix la Ginecomàstia?

Es tracta d’una cirurgia molt senzilla, que et permetrà reincorporar al teu ritme de vida habitual en 24 – 48 h., aproximadament. La pràctica d’una mamografia ens aclarirà del predomini de la ginecomàstia i, conseqüentment de la tècnica a emprar.

Es realitza mitjançant Lipoaspiració assistida per Làser l’excés de greix i / o glàndula mamària de manera que s’extreu el greix i / o la glàndula permetent una remodelació de les mames masculines i, retracció del teixit gràcies a l’augment de temperatura subcutània que produeix el làser quirúrgic.

El principal avantatge d’aquesta nova tècnica és que s’aconsegueix una remodelació corporal més precisa i més que l’aconseguida amb la liposucció tradicional.

Consisteix a realitzar una petita incisió just sota el mugró a tractar per on s’introdueix simultàniament una llum làser i, una cànula finíssima de liposucció per aspirar l’excés de greix i / o glàndula mamària.

Atès que la cànula que s’introdueix és molt fina, les incisions són mínimes les quals desapareixeran tan aviat baixi la inflamació de la zona de manera que les cicatrius seran pràcticament imperceptibles al pas del temps.

La principal novetat d’aquesta tècnica rau en la característica que en el moment que es realitza la liposucció del greix corporal simultàniament s’està tractant la zona lipoaspirada amb làser. El làser té la característica de retreure l’epidermis, estimular el col·làgen subcutani i, coagular els vasos sanguinis que sagnen durant la liposucció.

La Liposucció assistida per Làser de la Ginecomàstia es fa de manera ambulatòria i, sol realitzar amb anestèsia local o, sedació. Per tant, si no hi ha inconvenients el mateix dia es dóna l’alta.

La durada sol oscil·lar entre 1 i 2 hores, el temps és variable depenent de l’àrea a tractar.

En finalitzar la intervenció es col·locarà una peça de pressoteràpia sobre la zona lipoaspirada que hauràs de dur fins que el teu cirurgià t’indiqui.

En què es diferencia la lipoaspiració de Ginecomàstia assistida per làser amb la Liposucció Tradicional?

La Lipoescultura assistida amb Làser extraiem el greix superficial deixant un penjoll fi i lleuger que es retreu, al mateix temps gràcies a la calor que desprèn el Làser estimula la síntesi de col·làgen i elastina de les capes subcutànies, creant així noves corbes i volums emfatitzant al màxim la propietat de retracció de la pell, a la vegada que coagula els vasos sanguinis de les zones tractades.

En canvi, la liposucció tradicional deixa un penjoll cutani adipós massa gruixut i pesat que pot despenjar la pell de la zona tractada.

Com serà la tornada a la normalitat?

És freqüent que apareguin petits hematomes i inflamació a la zona lipoaspirada. Aquests efectes postquirúrgics no són molestos. El dolor és molt superficial i, es podran tractar perfectament amb analgèsics i antiinflamatoris.

És important que durant les primeres 24 hores facis repòs relatiu, et posis fred local i, que segueixis tota la pauta analgèsica i antiinflamatòria que t’indicarà el teu cirurgià plàstic.

En finalitzar la intervenció es col·locarà una ermilla de pressoteràpia a mida sobre la zona lipoaspirada que hauràs de portar durant un mes, aproximadament.

També, hauràs de portar una peça de pressoteràpia personalitzades a almenys tres setmanes per obtenir una bona readaptació cutània i disminuir els signes inflamatoris. Bona part de l’èxit de tota cirurgia depèn de la cura postoperatori.

A més, a Cànons Clinics, centres especialitzats en Cirurgia i Medicina Estètica complementem la Ginecomàstia mitjançant liposucció assistida per làser amb drenatges limfàtics manuals i, massatges específics reafirmants, anticel · lulítics… amb l’objectiu d’escurçar el període postquirúrgic i, tornar ben aviat a la normalitat del dia a dia.

Com he de planificar la Ginecomàstia?

El teu cirurgià et donarà instruccions sobre com preparar-te per la cirurgia, incloent les pautes a seguir sobre la presa o supressió de medicaments, vitamines, suplements de ferro, aliments, líquids i, tabac.

Assegura’t, també que algun familiar o acompanyant pugui acompanyar-te quan se’t doni l’alta i que, en cas necessari, puguin ajudar-te un parell de dies.

Quines precaucions hauré prendre?

Amb l’objectiu de limitar el risc de sagnat i hematomes hauràs d’evitar prendre en els 7 dies previs al procediment antiagregants plaquetaris com Aspirina, Dipiridamol, Ticlopidina… com també, en els 3 dies previs prendre antiinflamatoris no esteroïdals amb efecte antiagregant com ibuprofè, Diclofenac , Indometacina, Piroxicam, Naproxè…

No hay comentarios

Sorry, the comment form is closed at this time.