fbpx
TRASPLANT CAPIL·LAR AMB TÈCNICA FUE

L’estrès o factors biològics propis poden propiciar la pèrdua del cabell. Ara pots posar-li remei gràcies al Dr. Xavier Álvarez i al seu equip mèdic especialitzat en trasplantament capil·lar. Avui dia són la millor solució mèdica en cirurgia capil·lar per al trasplantament de cabell mitjançant la tècnica FUE, la tècnica d’empelt capil·lar més avançada.

Què és un Trasplantament capil·lar o Trasplantament de cabell?

Un trasplantament de cabell pot definir-se com una redistribució fol·licular del cuir cabellut, en la qual es retiren fol·licles de l’àrea donant del pacient (occipital i temporal del cap, que són àrees no influenciades per l’acció genètica i hormonal) per implantar-los posteriorment a les àrees receptores (àrees alopèciques o calbes).

Què és una Unitat Fol·licular?

Una unitat fol·licular es considera una agrupació de pèls. Les unitats fol·liculars poden estar compostes per 1,2,3,4 i 5 pèls.

El nombre de cabells en el cuir cabellut és variable entre les persones, però aproximadament es posseeixen entre 90.000 i 150.000 cabells (120 a 260 cabell per cm2, que correspon a 60-120 fol·licles per cm2). Les persones de cabell ros són les que solen posseir més cabells (fins a 150.000), seguit dels castanys (fins a 115.000), els de color negre (fins a 110.000), i finalment, els pèl-rojos (fins a 90.000).

És el mateix una Unitat Fol·licular i un cabell?

Una unitat fol·licular pot contenir fins a 5 cabells, per tant, no podem explicar el nombre d’unitats fol·liculars com el mateix nombre de cabells.

Com a norma general, podem dir que per a un pacient amb 80 fol·licles per cm2, li correspondrien 160 cabells per cm2, és a dir, 1 Unitat Fol·licular = 2 cabells.

És natural el resultat d'un Trasplantament de cabell??

Amb les tècniques actuals, com la tècnica FUE, en la qual les unitats fol·liculars es trasplanten una a una, els resultats són totalment naturals, sent especialment acurats a la línia d’implantació frontal i evitant l’aspecte antiestètic que podia produir-se anteriorment amb altres tècniques com els “trossos de cabell de nina”.

Pot produir-se rebuig dels cabells trasplantats?

Els cabells trasplantats són sempre del mateix pacient pel que no es produeix rebuig.

Quants cabells necessitaré?

Dependrà de cada cas i del grau d’alopècia que presentis. Com a norma general, perquè apreciïs un bon resultat, hem d’obtenir de la zona donant entre 1.000 i 2.000 unitats fol·liculars, que equivalen, aproximadament, a 2.500 – 5.000 pèls.

I podrien utilitzar-se cabells d'altres parts del cos?

Pot utilitzar-se pèl d’altres parts del cos, però únicament com a coadjuvant, és a dir, mai utilitzarem pèl corporal de forma exclusiva per repoblar tota una zona capil·lar, ja que el seu cicle de creixement, color, grossor i textura és diferent al del pèl capil·lar i comprometria un bon resultat final.

El cabell de cap pot utilitzar-se per repoblar altres zones corporals?

El cabell pot utilitzar-se per repoblar altres zones del cos com la barba, les celles, el pit o el pubis.

Haig de rasurar-me per al trasplantament?

Per realitzar correctament, i de forma higiènica, el trasplantament capil·lar, el cabell ha d’estar rasurat però a una mesura específica. És per això que nosaltres et rasurarem a la clínica el mateix dia de la intervenció.

Quant dura el trasplantament?

La durada de la intervenció dependrà del nombre de fol·licles pilosos a trasplantar, sent de 6 a 7 hores les de menor durada, fins a 2 dies ( 6-7 hores cadascun dels dies) para les que més.

El resultat és immediat?

Has de tenir en compte que el pèl trasplantat caurà en unes 3-4 setmanes, per tornar a créixer als 3-4 mesos del trasplantament, començant a ser visible als 5-6 mesos. Podràs apreciar el resultat definitiu al cap de l’any aproximadament.

Haig de tenir alguna cura després del trasplantament?

És vital hidratar i no friccionar la zona d’implantació durant uns 10 dies aproximadament, ja que es troba en la seva fase més fràgil. Et recomanem dormir de cap per amunt i lleugerament incorporat els 2 primers dies i no prendre ni alcohol ni anticoagulants. A partir del tercer dia, ja podràs rentar-te el cabell de forma suau, sense aplicar el doll d’aigua directament i utilitzant un sabó suau Ph neutre. En aquests primers dies veuràs aparèixer petites crostes, tant a la zona donant com a la zona receptora, que aniran desprenent-se per si soles.

Tindré alguna cicatriu?

Amb la tècnica FUE no tindràs cap cicatriu. Únicament tindràs unes petites crostes que cauran al cap d’uns dies.

El cabell trasplantat és permanent?

El pèl trasplantat és un pèl que presenta les mateixes característiques que el cabell de la zona d’origen, per tant, es considera un cabell permanent que seguirà la mateixa evolució que en el lloc d’origen, encara que has de tenir en compte que es perd aproximadament un 10% del pèl trasplantat.

Tothom pot fer-se un trasplantament de cabell?

Desafortunadament, no totes les persones són candidates a realitzar-se un trasplantament de cabell. És, per tant, imprescindible una correcta avaluació mèdica per saber amb certesa si pots o no pots realitzar-te un trasplantament de cabell.

Qui és el candidat ideal?

La pèrdua de cabell sempre és motiu de preocupació, però no tots els pacients amb pèrdua de cabell són candidats per un trasplantament.

Des del punt de vista estrictament mèdic, per ser candidat a un trasplantament capil·lar el pacient ha de portar perdent pèl durant 5 anys o més, o ha de trobar-se en fase III o superior en l’escala d’Hamilton.

També són candidats pacients que per accident o cremada hagin perdut pèl.

Des d’un punt de vista mèdic, però tenint en compte les expectatives de resultat del pacient, per ser candidat, és important saber que el trasplantament de pèl no és un tractament curativo en si mateix, i hi ha pacients en els quals la seva pèrdua de cabell pot seguir progressant després del trasplantament de pèl, per la qual cosa poden necessitar seguir amb tractament per evitar en tant que sigui possible aquesta progressió.

D’altra banda, encara que l’alopècia es trobi estable, el pacient candidat d’una grau avançat de calvicie, per raons lògiques, no disposa de la suficient densitat donant de fol·licles, per la qual cosa, ha d’entendre les limitacions en el resultat d’un trasplantament capil·lar si escau. Quant a l’edat, la franja és molt ampla ja que va des dels 20 anys fins als 80 anys, encara que el candidat ideal es troba a partir dels 30 anys ja que es pot començar a preveure l’evolució d’una futura calvicie.

Si vols saber si ets candidat a un trasplantament capil·lar i obtenir un pressupost no dubtis a contactar amb nosaltres. trucaa’ns al 93 860 60 60 i resoldrem els teus dubtes a l’instant.