fbpx
TRASPLANTAMENT DE BARBA I BIGOTI

Tens el pèl feble i sempre has somiat amb lluir una barba poblada? Ara és possible mitjançant la tècnica FUE (sigles angleses de “Follicular Unit Extraction” (extracció d’unitat fol·licular)) .

És el millor sistema actual per tornar a repoblar les teves barba i bigoti i així potenciar l’expressivitat del teu rostre.

En què consisteix el Trasplantament de barba i bigoti?

El trasplantament de barba i bigoti es considera un microtrasplante a causa del número d’unitats fol·liculars a utilitzar que és molt inferior al d’un trasplantament capil·lar. El trasplantament de barba i bigoti es realitza amb anestèsia local i cabell a cabell per donar una total naturalitat a l’arc de la cella, extraient el pèl de la zona retrauricular (on el pèl és més fi), encara que pot obtenir-se d’altres zones del cos, com dels dits dels peus.

Què és una Unitat Fol·licular?

Una unitat fol·licular es considera una agrupació de pèls. Les unitats fol·liculars poden estar integrades per 1,2,3,4 i 5 pèls.

El número de cabells en el cuir cabellut és variable entre les persones, però aproximadament es posseeixen entre 90.000 i 150.000 cabells (120 a 260 cabell per cm2, que correspon a 60-120 fol·licles per cm2). Les persones de cabell ros són les que solen posseir més pèls (fins a 150.000), seguit dels castanys (fins a 115.000), els de color negre (fins a 110.000), i finalment, els pèl-rojos (fins a 90.000).

És el mateix una Unitat Fol·licular i un cabell?

Una unitat fol·licular pot tenir fins a 5 cabells, per tant, no podem explicar el nombre d’unitats fol·liculars com el mateix nombre de cabells.

Com a norma general, podem dir que per a un pacient amb 80 fol·licles per cm2, li correspondrien 160 cabells per cm2, és a dir, 1 Unitat Fol·licular = 2 cabells.

El resultat serà natural?

Amb les tècniques actuals, com la tècnica FUE, en la qual les unitats fol·liculars es trasplanten una a una, els resultats són totalment naturals, sent especialment acurats a la línia d’implantació frontal, i evitant l’aspecte antiestètic que podia produir-se anteriorment amb altres tècniques com els “trossos de cabell de nina”.

Pot produir-se rebuig dels cabells trasplantats?

Els cabells trasplantats són sempre del mateix pacient pel que no es produeix rebuig.

El cabell pot emprar-se per repoblar altres zones corporals?

El cabell pot utilitzar-se per repoblar altres zones de cos com la barba, les celles, el pit o el pubis.

Quant dura el trasplantament?

La durada de la intervenció és molt més talla que el trasplantament de cabell. Aquest tractament pot realitzar-se en un matí o en una tarda.

El resultat és immediat?

Efectivament. El pacient pot reincorporarse immediatament al seu ritme de vida habitual.

Haig de tenir alguna cura després del trasplantament?

És vital hidratar i no friccionar la zona d’implantació durant uns 10 dies aproximadament, ja que es troba a la seva fase més fràgil. Et recomanem dormir de cap per amunt i lleugerament incorporat els 2 primers dies i no prendre ni alcohol ni anticoagulants. A partir del tercer dia, ja podràs rentar-te el pèl de forma suau sense aplicar el doll d’aigua directament i utilitzant un sabó suau Ph neutre. En aquests primers dies veuràs aparèixer petites crostes, tant a la zona donant com a la zona receptora, que aniran desprenent-se per si soles.

Tindré alguna cicatriu?

Amb la tècnica FUE no tindràs cap cicatriu. Únicament tindràs unes petites crostes que cauran al cap d’uns dies.

El pèl trasplantat és permanent?

El pèl trasplantat és un pèl que presenta les mateixes característiques que el pèl de la zona d’origen, per tant, es considera un pèl permanent que seguirà la mateixa evolució que en el lloc d’origen, encara que has de tenir en compte que es perd aproximadament un 10% del pèl trasplantat.

Tothom pot fer-se un trasplantament de bigoti i barba?

Desafortunadament, no totes les persones són candidates a realitzar-se un trasplantament de bigoti i barba. És per tant imprescindible una correcta avaluació mèdica per saber amb certesa si pots o no pots realitzar-te el tractament.