Amb l’edat, la mirada perd intensitat. Si vols retornar la intensitat i la lluentor als teus ulls, la Blefaroplàstia és el procediment indicat.

La Blefaroplàstia pot corregir la caiguda de les parpelles superiors i les boses dels inferiors, característiques que fan que semblin grans i més cansats del que som i, en alguns casos, poden interferir amb la visió.

Qui és el candidat ideal per sotmetre a una Blefaroplàstia?

Els candidats ideals per sotmetre a una blefaroplàstia són aquelles persones que busquen una millora en la seva aparença facial que a causa de la caiguda de les parpelles superiors i l’existència de bosses a les parpelles inferiors, que donen una aparença de més edat biològica, a la vegada que semblen cansats, amb una mirada trista. En alguns casos, poden interferir en la visió periférica com per exemple, en la conducció, la lectura… En aquests casos on la pell de les parpelles superiors és tan flàccida que cau a la part superior del camp visual la blefaroplàstia superior ajuda a recobrar el camp visual.

Persones amb una menor quantitat d’excés de pell poden realitzar un procediment similar per raons estètiques.

A això cal afegir, si és el cas de la presència de bosses a les parpelles, sobretot en les inferiors. De fet, el problema de les bosses produïdes per greix acumulat en les parpelles es pot trobar des de molt petits, ja que pot ser de caràcter hereditari. Generalment, les persones que es sotmeten a aquest tipus de cirurgies tenen 35 anys o més, però també hi ha alguns casos amb tendència familiar a tenir bosses que són més joves.

La blefaroplàstia superoinferior millorarà l’expressió facial aportant més lluminositat a la mirada traient els signes de cansament per l’edat o la genètica.En què consisteix la Blefaroplàstia Superior i Inferior?

La Blefaroplàstia Superior i Inferior és la cirurgia destinada a corregir el despenjament cutani de les parpelles superiors a la vegada, que elimina les bosses de les parpelles inferiors.

No obstant això, la blefaroplàstia no elimina les “potes de gall” o altres arrugues ni la caiguda de les celles. Es pot fer de manera aïllada o, amb d’altres cirurgies estètiques de la cara, com el lifting cervicofacial o el lífting frontal com també amb tractaments medicoestètics facials com toxina botulínica tipus A i farciment d’arrugues amb àcid hialurònic…

Consisteix en un procediment quirúrgic funcional o estètic amb la finalitat de remodelar la parpella superior o inferior eliminant l’excés de teixit i de greix, la qual també es pot associar amb una cantoplàstia ocular la qual reforçarà, si és el cas, la musculatura ocular i tendons circumdants que recobreixen el globus ocular.

La cirurgia en la parpella inferior és gairebé sempre feta per raons estètiques, per millorar les bosses de les parpelles inferiors i, allisar les arrugues.

La blefaroplàstia es realitza mitjançant incisions externes fetes al llarg de les línies naturals de les parpelles de les parpelles superiors i, per sota de les pestanyes en els inferiors, o per la superfície interna de la parpella de sota.

És una cirurgia ambulatòria perquè no cal quedar ingressat. La recuperació és ràpida. La inflamació i, hematomes inicials prenen una o dues setmanes a restablir-se. Es necessitaran almenys diversos mesos fins que el resultat final sigui estable.

Depenent de l’abast del procediment, l’operació pren d’una a tres hores en completar-se.

En què consisteix la Blefaroplàstia Transconjuntival?

La blefaroplàstia transconjuntival és la cirurgia plàstica de les parpelles inferiors que es realitza amb l’objectiu de corregir les bosses d’aquestes. Té l’avantatge que altera mínimament els teixits circumdants i, s’extreu el greix amb major precisió.

Es porta a terme amb anestèsia local i sedació. Les cicatrius s’amaguen a l’interior de l’ull, a la conjuntiva. Es pren l’excés de pell i bosses de greix a través d’una petita incisió a la cara interna de la parpella inferior.

El resultat és el més natural possible ja que no deixarà cap tipus de cicatriu externa.

Hauré d’ingressar?

En el cas de la blefaroplàstia superior no hauràs d’ingressar es realitzarà en els nostres centres Cànons Clinics, especialitzats en Cirurgia i Medicina Estètica ja que tenim tots els registres sanitaris de la Generalitat de Catalunya per realitzar aquest tipus de cirurgies amb anestèsia local.

En canvi, en el cas de blefaroplàstia inferior o transconjuntival es realitzarà a quiròfan, en l’àmbit d’una clínica. Generalment, es realitzarà sota anestèsia local més sedació, de manera que la persona que es sotmet a la cirurgia se sent relaxada i les parpelles estan insensibles al dolor. Normalment, no cal estar a la clínica més que unes hores després de la cirurgia.

La intervenció sol durar entre una i dues hores. Les incisions es tanquen amb sutures molt fines. En el cas de la blefaroplàstia transconjuntival de les parpelles inferiors la incisió es col·loca a l’interior de la parpella inferior no deixant cicatriu visible.

Podré combinar amb altres cirurgies i tractaments?

Normalment es combina amb la cirurgia d’elevació de celles, una combinació insuperable. Obtindràs els millors resultats combinant la blefaroplàstia amb l’elevació i reposicionament de les celles en una mateixa sessió quirúrgica.

També es pot combinar amb altres procediments medicoestètics com la toxina botulínica, mesoteràpia, farciment d’arrugues…

Com serà la tornada a la normalitat?

Després de la blefaroplàstia, s’aplicarà una pomada als ulls per lubricar. Les molèsties postquirúrgiques a les parpelles, s’alleugen fàcilment amb l’analgèsia prescrita pel teu cirurgià i, amb l’aplicació de fred local per disminuir la inflamació i, ajudar a la reabsorció dels hematomes.

Se t’ensenyarà com rentar-te els ulls i t’indicarem si has d’aplicar col·liris oftàlmològics per mantenir els ulls hidratats. Durant les dues primeres setmanes el teu cirurgià plàstic seguirà amb detall la teva evolució.

La inflamació i els hematomes disminuiran gradualment fins a desaparèixer del tot, i començaràs a veure i sentir-te molt millor. La majoria de les persones que es sotmeten a una blefaroplàstia comencen a llegir o veure la televisió en 2 o 3 dies. No obstant això, no podràs posar-te lentilles, si les portes, fins a les 2 setmanes, i tot i així podràs sentir-te incòmoda o durant un temps. Podràs aplicar maquillatge per dissimular els hematomes.

Caldrà portar ulleres de sol durant unes setmanes i aplicar filtre solar a les parpelles. Hauràs de mantenir repòs relatiu durant uns 3 o 5 dies aproximadament i, evitar activitats fortes 3 setmanes.

El resultat final serà una mirada més desperta i descansada amb un aspecte més juvenil.

Com he de planificar la Blefaroplàstia?

La bona comunicació amb el Cirurgià Plàstic és essencial. A la primera consulta t’avaluarà la visió i, la producció de llàgrimes, així com el teu estat general de salut.

Hauràs informar al teu cirurgià plàstic estètic si prens alguna medicació, si fumes i, si tens al · lèrgia a algun medicament. També has de dir si portes ulleres o lents de contacte i aportar, si és possible, el teu últim examen oftalmològic.

Es plantejarà la possibilitat d’operar les parpelles inferiors i/o superiors i, si cal associar algun altre procediment.

Se t´explicaran les tècniques i el tipus d’anestèsia que s’utilitzaran, on es realitzarà la cirurgia, els riscs i el cost de la intervenció.

No dubtis a preguntar al teu cirurgià totes les qüestions que tinguis, sobretot aquelles relacionades amb les teves expectatives i resultats.

El teu cirurgià plàstic et proporcionarà instruccions específiques sobre com preparar la cirurgia, incloent normes sobre presa d’aliments i líquids, tabac com també de medicaments i vitamines.

És important deixar de fumar almenys una o dues setmanes abans de la cirurgia. Un compliment acurat farà que la cirurgia sigui realitzada en millors condicions.

Assegura’t, a més, que algun familiar o acompanyant pugui acompanyar-te quan se’t doni l’alta i que, en cas necessari, puguin ajudar-te uns dies.

Quines precaucions hauré de prendre?

Amb l’objectiu de limitar el risc de sagnat i hematomes hauràs d’evitar prendre en els 7 dies previs al procediment antiagregants plaquetaris com Aspirina, Dipiridamol, Ticlopidina… com també, en els 3 dies previs prendre antiinflamatoris no esteroïdals amb efecte antiagregant com Ibuprofè, Diclofenac, Indometacina, Piroxicam, Naproxè…

Share This