fbpx
TEST D’INTOLER脌NCIA ALIMENT脌RIA

Un test d’intoler脿ncia aliment脿ria permetr脿 detectar, mitjan莽ant una senzilla extracci贸 de sang, aquells aliments potencialment perjudicials per a la persona, una informaci贸 molt valuosa per adequar les pautes diet猫tiques als resultats obtinguts.


Qu猫 significa la Intoler脿ncia Aliment脿ria?

La hipersensibilitat aliment脿ria 茅s una reacci贸 indesitjable o no esperada davant la ingesta d鈥檜n determinat aliment. Aqu铆 s鈥檌nclouen les al 路 l猫rgies cl脿ssiques (al 路 l猫rgia aliment脿ria intervinguda per IgE) i les anomenades intoler脿ncies aliment脿ries (hipersensibilitat aliment脿ria no al 路 l猫rgica) en les que poden estar implicats mecanismes immunol貌gics, enzim脿tics, t貌xics o psicol貌gics, entre d鈥檃ltres. A nivell intestinal, el sistema immune ha de discriminar entre ant铆gens perjudicials i beneficiosos.

No obstant aix貌, una inadequada sensibilitzaci贸 fa que l鈥檕rganisme generi anticossos enfront de les prote茂nes dels aliments o la flora intestinal comensal, el que podria conduir a malalties cr貌niques. Moltes persones presenten algun grau de sensibilitat davant diferents aliments, per貌 en molts casos resulta indetectable si no se sotmeten a una an脿lisi espec铆fica.

Quines pautes he de seguir?

Per realitzar-te l鈥檃nal铆tica has d鈥檃cudir amb un m铆nim de 4 hores de dejuni i, no haver pres en l鈥櫭簂tim mes cap f脿rmac que contingui Corticosteroides com Urbason, TrigonDepot, Cortidene, Dacortin, Pulmicort鈥

Qu猫 analitzarem amb el Test d鈥橧ntoler脿ncia Aliment脿ria?

Aquest test permet mitjan莽ant una senzilla extracci贸 de sang detectar la pres猫ncia d鈥檃nticossos IgG espec铆fics davant d鈥檜na gran varietat d鈥檈xtractes alimentaris.

Els resultats d鈥檃questa an脿lisi mostren els aliments potencialment perjudicials per a la persona, una informaci贸 molt valuosa per adequar les nostres recomanacions diet猫tiques als resultats obtinguts.

Com ser脿 l鈥檌nforme del Test d鈥橧ntoler脿ncia Aliment脿ria?

En l鈥檌nforme, cada aliment genera una barra progressiva de diferents colors segons els nivells de resposta dels anticossos:

  • Els aliments que haur脿s d鈥檈vitar: recomanarem eliminar de la dieta aquests aliments durant 6 mesos i, reintroduir despr茅s de forma esglaonada.
  • Els aliments que haur脿s de variar: s鈥檌nclouran els aliments que presenten un baix nivell d鈥檃nticossos i, recomanarem no consumir m茅s d鈥檜na vegada cada 4 o 5 dies.
  • Els aliments sense restricci贸: no generen nivells detectables d鈥檃nticossos en l鈥檕rganisme, de manera que no hi ha restricci贸 en el seu consum.