fbpx

Reducció de Llavis Majors

És menys freqüent que la reducció dels llavis menors, però algunes dones refereixen un gruix excessiu dels llavis majors produïts per un excés de greix i, en algunes ocasions, també un volum excessiu que poden provocar molèsties en realitzar certes activitats o, vestir amb cert tipus de roba.

Qui és la candidata ideal per sotmetre a una reducció de Llavis Majors?

La candidata ideal per a la Reducció dels Llavis Majors són totes les dones que bé després dels embarassos, en edats avançades o, per causes congènites en noies joves… presenten alteracions de grandària, els han crescut de manera desproporcionada els Llavis Majors o bé, són asimètrics, més gran un que l’altre i, els crea molèsties al vestir, amb la roba interior o, les peces de bany… o bé, els motius són merament estètics ja que els suposa certa incomoditat a les relacions sexuals.

En què consisteix la Cirurgia de reducció de Llavis Majors?

Aquesta cirurgia consisteix en l’eliminació de part del greix i la reducció de la mida dels llavis majors per aconseguir així una major harmonia en les dimensions de la vulva, alhora que aconseguir una zona genital rejovenida i, que no provoqui malestar a la dona.

Consisteix en una intervenció quirúrgica que té per finalitat la reducció de la forma dels Llavis Majors vaginals mitjançant dues petites incisions en els Llavis Majors que es suturaran amb material reabsorbible hipoal·lergènic que no necessita retirar-se, de manera que els punts es reabsorbiran progressivament en unes dues setmanes , aproximadament.

Es tracta d’una cirurgia que es porta a terme en una clínica o hospital de forma ambulatòria sota sedació endovenosa, normalment. De manera que a les poques hores de la intervenció es donarà l’alta hospitalària. Té una durada aproximada d’1 hora.

El postoperatori és poc molest. La reincorporació a la feina es pot produir l’endemà, encara que és preferible fer repòs relatiu durant les primeres 48 h. posteriors a la cirurgia.

Com serà la tornada a la normalitat?

Després de la cirurgia de reducció de Llavis Majors és normal trovar-se una mica cansada i adolorida uns dies.

Serà molt important el repòs relatiu i, l’aplicació de fred local durant les primeres 48h. de la cirurgia. La majoria de les molèsties s’han de controlar sense problemes amb la pauta d’analgèsics i antiinflaatorios que t’haurà prescrit teu cirurgià plàstic.

Hauràs de portar una compresa per controlar el sagnat postcirurgia que serà normal si és mínim. Estaràs condicionada durant un màxim de dos o tres dies depenent de l’activitat que realitzis, ja que la zona estarà inflamada encara que no adolorida. No es tracta d’una intervenció dolorosa. Immediatament després de la Cirurgia de reducció dels Llavis Majors veuràs els resultats.

És normal tenir una sensació d’inflamació als Llavis Majors durant les dues primeres setmanes. No es retiraran els punts ja que s’utilitza sutura reabsorbible hipoal·lergènica.

Com es planifica la cirurgia de reducció de Llavis Majors?

Durant la primera consulta, el cirurgià plàstic avaluarà la mida i la forma dels Llavis Majors, la qualitat cutània i, el teu estat general de salut. Et sol·licitarà proves preoperatòries i un electrocardiograma, si cal.

També, t’explicarà quin és el tipus d’anestèsia que s’emprarà, la necessitat d’ingressar a la clínica on es realitzarà la cirurgia i els costos de la intervenció.

Hauràs d’exposar les teves expectatives de manera sincera i franca, perquè el cirurgià plàstic et mostri les alternatives disponibles segons les teves necessitats.

El doctor et donarà instruccions sobre com preparar-te per la cirurgia, incloent les pautes a seguir sobre la presa o supressió de medicaments, vitamines, suplements de ferro, aliments, líquids i, tabac.

Assegura’t, també que algun familiar o acompanyant pugui acompanyar-te quan se’t doni l’alta i, que en cas necessari, puguin ajudar-te uns dies.

Quines precaucions hauré prendre?

Amb l’objectiu de limitar el risc de sagnat i hematomes hauràs d’evitar prendre en els 7 dies previs al procediment antiagregants plaquetaris com Aspirina, Dipiridamol, Ticlopidina… com també, en els 3 dies previs prendre antiinflamatoris no esteroïdals amb efecte antiagregant com Ibuprofè, Diclofenac, Indometacina, Piroxicam, Naproxè…

No hay comentarios

Sorry, the comment form is closed at this time.