fbpx

Mentoplàstia

És una de les cirurgies plàstiques i estètiques facials especialitzades en aconseguir major harmonia entre les diferents estructures de la cara.

És un procediment quirúrgic on l’objectiu tant pot ser augmentar com reduir el mentó depenent de cada cas en particular. Aquesta cirurgia suavitza i equilibra els principals eixos facials juntament amb les línies d’expressió donant uns resultats molt satisfactoris.

Moltes persones busquen ser més atractius i sensuals seus trets facials augmentant o, disminuint la projecció del mentó.

Qui és el candidat ideal per sotmetre a una Mentoplàstia?

Les persones amb el mentó desproporcionat tant si està endinsat en relació al seu rostre, o si per contra està sobresortit i resta harmonia a la cara, aquesta persona serà un bon candidat per a la Mentoplàstia.

Podré veure alguna simulació en 3D abans d’operar-me de Mentoplàstia?

En els nostres centres Cànons Clinics, especialitzats en Cirurgia i Medicina Estètica oferim la possibilitat de mostrar mitjançant un nou programa 3D E-Stetix diverses simulacions en tres dimensions de la Mentoplàstia per poder analitzar de forma personalitzada i, segons criteri mèdic tots els aspectes que desitgis millorar del teu mentó només fent unes fotografies prèvies, on et podràs fer una idea, sempre aproximada, de com quedaràs després de la cirurgia ja que intervenen molts factors.

En què consisteix la Mentoplàstia d’augment?

És un procediment medicoquirúrgic que incrementa la projecció i / o dimensions del mentó obtenint com a resultat final un equilibri de proporcions entre les diferents estructures de la cara.

Mitjançant l’aplicació d’anestèsia local i / o sedació, el cirurgià plàstic realitza una petita incisió a nivell de la mucosa bucal interna del llavi inferior de manera que s’insereix l’implant de silicona per sobre de la mandíbula inferior.

La cicatriu intraoral resultant no és visible. Aquest procediment pot ser aïllat però, és freqüent que es faci juntament amb una liposucció de papada, lifting o, una rinoplàstia, per obtenir un perfil més atractiu en el seu conjunt.

Els implants de silicona utilitzats tenen tots els registres

pertinents de sanitat que garanteixen la màxima qualitat en la implantació i, la màxima seguretat en els resultats.

Un benefici addicional de l’implant de mentó a part de millorar el perfil de la cara també s’estira la pell de la zona intervinguda de manera que és possible que s’experimenti una reducció de papada.

Aquest procediment ambulatori té una durada aproximada entre 40 minuts i 1 hora.

Una altra opció, en casos lleus la Mentoplàstia d’augment es podria dur a terme mitjançant implants de farciment biocompatibles amb tots els controls de seguretat sanitaris o, amb greix de la pròpia persona.

En què consisteix la Mentoplàstia de Reducció?

La Mentoplàstia de reducció s’aplica en persones afectes d’un procés anomenat prognatisme, com per exemple en casos de feminització facial.

És un procediment quirúrgic que disminueix la grandària del mentó proporcionant a aquest menor projecció amb l’objectiu d’obtenir com a resultat final una harmonizació facial entre les diferents estructures de la cara.

Mitjançant l’aplicació d’anestèsia local o, sedació el cirurgià plàstic realitza una petita incisió a nivell de la mucosa bucal interna del llavi inferior de manera que en funció del grau de severitat es realitza un procés de raspat mentonià o, bé una resecció de la part anterior de l’os mandibular.

La cicatriu intraoral resultant no és visible. Aquest procediment pot ser aïllat però, és freqüent que es faci juntament amb una liposucció de papada, lifting o, una rinoplàstia, per obtenir un perfil més harmònic en el seu conjunt.

Aquest procediment ambulatori té una durada aproximada entre 40 minuts i 1 hora.

Com serà la tornada a la normalitat?

Per evitar que la inflamació sigui major, caldrà fer repòs relatiu i, aplicar fred local un cop arribi al seu domicili. També haurà de seguir la pauta d’analgèsics i antiinflamatoris els quals l’ajudaran a disminuir la sensació de malestar. D’acord a cada cas particular el temps de recuperació pot variar.   De manera preventiva i correctiva es col·locarà un mínim embenat al mentó un cop hagi estat intervingut.

Depenent de la tècnica emprada en la sutura i, en el tipus d’incisió, els punts es treuen després de 7 dies o, simplement es reabsorbeixen sols.

Per disminuir les molèsties originades pel procediment i la inflamació, caldrà fer repòs relatiu i realitzar drenatges limfàtics manuals, per a aconseguir una ràpida recuperació.

Així mateix caldrà seguir les indicacions del teu cirurgià sobre els procediments a seguir i els analgèsics a prendre. Es suggereix dormir amb el cap elevat durant els primers dies després de la cirurgia, per facilitar el procés de recuperació. Si la persona consumeix tabac, ha de deixar de fumar almenys durant les 3 setmanes posteriors a la cirurgia, per tal d’evitar inconvenients amb la cicatrització. En la majoria dels casos caldrà seguir una dieta líquida durant les primeres 24 hores.

Si la incisió és intraoral és fonamental que la persona tingui especial cura amb la seva higiene bucal per contribuir amb la cicatrització de la ferida. Malgrat que les sutures intraorals són reabsorbibles, és important que no ingereixi carn ni productes làctics, per evitar la proliferació de bacteris dins de la boca.

Després d’1 o 2 setmanes podràs començar a notar l’aspecte harmoniós del teu mentó, però només transcorreguts 6 mesos notaràs el resultat final de la intervenció.

Com em preparo la cirurgia?

El cirurgià plàstic et donarà instruccions sobre com preparar-te per la cirurgia, incloent les pautes a seguir sobre la presa o supressió de medicaments, vitamines, suplements de ferro, aliments, líquids i, tabac.

Assegura’t, també que algun familiar o acompanyant pugui acompanyar-te quan se’t doni l’alta i que, en cas necessari, puguin ajudar-te uns dies.

Quines precaucions hauré prendre?

Amb l’objectiu de limitar el risc de sagnat i hematomes hauràs d’evitar prendre en els 7 dies previs al procediment antiagregants plaquetaris com Aspirina, Dipiridamol, Ticlopidina… com també, en els 3 dies previs prendre antiinflamatoris no esteroïdals amb efecte antiagregant com Ibuprofè, Diclofenac , Indometacina, Piroxicam, Naproxè…

No hay comentarios

Sorry, the comment form is closed at this time.