fbpx

Elevació de Mames

Qui és la candidata ideal per sotmetre a una Mastopexia?

Les candidates ideals per sotmetre a una Cirurgia d´Elevació de Mames són aquelles persones sanes, emocionalment estables que comprenen els resultats que es poden obtenir després de la cirurgia.

Moltes dones volen una mastopèxia després d’un embaràs o, una lactància que ha deixat buit i, caigut el pit. Les pèrdues importants de pes després determinades dietes o cirurgies per obesitat són també una causa freqüent per a la pràctica d’una elevació mamària.

En què consisteix la Mastopèxia o Elevació de Mames?

La Mastopèxia és una tècnica segura, sempre que sigui realitzada per un cirurgià plàstic qualificat.

Consisteix en dur a terme un procediment quirúrgic per elevar i, millorar la forma de les mames caigudes. Amb els anys, i després circumstàncies com l’embaràs, donar de mamar i la força de la gravetat fan que la mama tendeixi a caure. A més, a mesura que la pell perd elasticitat la mama perd la seva forma i cau, fenòmen conegut com ptosis mamària.

Quan la mama, a més de caure ha perdut o, posseeix poc volum, es pot també col·locar una pròtesi mamària.

Alhora, a la Mastopèxia també és possible reduir també la mida de l’aureola quan aquesta sigui molt gran que tingui un diàmetre superior a 4,2 cm.

La Mastopèxia es realitza en un quiròfan, dins d’una clínica o hospital. Sol ser necessari l’ingrés, donant-se l’alta al dia següent. Es realitza sota anestèsia general i, té una durada aproximada depenent del cada cas en particular entre 2 i 4 hores.

Segons cada cas en particular, les incisions normalment es realitzen al voltant de l’aureola, en una línia vertical cap avall des de la aureola i, al llarg del solc de sota de la mama, comprenen una àrea mínima de la mama consistent en la part de pell que es treu i , que ajudarà a col · locar l’aureola en una nova posició més elevada.

En determinats casos, quan la mama és petita i, està poc caiguda la incisió es realitzarà únicament periaureolar, al voltant de l’aureola.

També, en determinats casos pot ser necessari combinar la Mastopèxia amb l’Augment de Mames on es col · locarà una pròtesi mamària sota del teixit mamari o, del múscul pectoral per aportar una projecció natural adequada a la mama.

Després de la cirurgia es col · loca un embenat o, un sostenidor especial a mida.

Com serà la tornada a la normalitat?

Després de la cirurgia de mames és normal estar cansada i adolorida uns dies, però podràs fer vida gairebé normal a les 24-48 hores sense esforç físic. La majoria de les molèsties es controlen bé amb la medicació prescrita pel teu cirurgià plàstic, encara que les mames poden estar adolorides durant unes setmanes. L’embenat o, els apòsits seran retirats en uns dies, sent substituïts per un sostenidor de pressoteràpia a mida, que hauràs de portar de la manera que t’indiqui el teu cirurgià. És normal tenir una sensació d’inflamació als mugrons durant les dues primeres setmanes. Els punts es retiraran entre els 7 i 14 dies. L’edema no cedeix completament fins a les 4 o 6 setmanes.

Podràs tornar a la feina en pocs dies, depenent de l’activitat que realitzis. Seguint les instruccions del teu cirurgià sobre quins exercicis pots fer, hauràs d’evitar aixecar objectes per sobre del cap durant 2 a 3 setmanes. Les teves mames estaran més sensibles del normal durant aproximadament unes 3 setmanes. Al principi les cicatrius estaran rosades, aspecte que millorarà contínuament des de les 6 setmanes fins a l’any, aproximadament.

Els controls mamogràfics apropiats per a cada dona segons l’edat cal continuar realitzant-los, encara que s’ha d’advertir l’existència de pròtesis mamàries.

Com he de planificar la cirurgia de Elevació Mamària?

Durant la primera consulta, el cirurgià plàstic avaluarà la mida i la forma de les mames, la firmesa de la pell i, el teu estat general de salut. Es realitzarà a més una exploració de mames i, en alguns casos es sol·licitarà una mamografia. S’explicaran les diferents tècniques quirúrgiques, es discutirà la mida i, la forma que tindran els teus pits i les opcions o, la combinació de procediments que sigui millor per al teu cas en particular.

Hauràs d´exposar les teves expectatives de manera sincera i franca, perquè el teu cirurgià plàstic et mostri les alternatives disponibles segons les teves necessitats.

També s´explicarà quin és el tipus d’anestèsia que s’emprarà, la necessitat d’ingressar a la clínica on es realitzarà la cirurgia i els costos de la intervenció.

No dubtis en preguntar qualsevol qüestió que tinguis dubtes, especialment aquelles relacionades amb les teves expectatives sobre els resultats.

El teu cirurgià plàstic et donarà instruccions sobre com preparar-te per la cirurgia, incloent les pautes a seguir sobre la presa o supressió de medicaments, vitamines, suplements de ferro, aliments, líquids i, tabac.

Assegura’t també que algun familiar o acompanyant et pugui acompanyar quan se’t doni l’alta i, que en cas necessari, puguin ajudar-te uns dies.

Quines precaucions hauré de prendre?

Amb l’objectiu de limitar el risc de sagnat i hematomes hauràs d’evitar prendre en els 7 dies previs al procediment antiagregants plaquetaris com Aspirina, Dipiridamol, Ticlopidina… com també, en els 3 dies previs prendre antiinflamatoris no esteroïdals amb efecte antiagregant com Ibuprofè, Diclofenac , Indometacina, Piroxicam, Naproxè…

No hay comentarios

Sorry, the comment form is closed at this time.